Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Adventi gyertyatartó

2008.11.13

Ünnepi gyertyatartót tűzőhabtömbből is készíthetünk. Bevonhatjuk ősziesre színeződött falevelekkel, de használhatunk zöld mohát is.

Ha a leveleket ragasztópisztollyal rögzítjük, a ragasztót először a tűzőhabra vigyül fel, és erre helyezzük a leveleket. Óvatosan használjuk a ragasztópisztolyt, mert nagyon felforrósodik!!! A legjobb, ha szivaccsal nyomkodjuk rá a leveleket a ragasztóra, nehogy megégessük az ujjunkat. A tűzőhab sarkait is gondosan fedjük be növényekkel. Ezután rögzítsük a díszszalagot, a masnit és a négy gyertyatartót. Végül díszítsük az összeállítást fahéjrudakkal, szárított gyümölcsdarabokkal (narancs, alma, citrom, egyéb citrusfélék) és pl. makkal.

Ha mohával készítjük a gyertyatartót, akkor két tűzőhabtömbre lesz szükségünk. Ezeket virágkötöző dróttal vagy ragasztóval erősítsük egymáshoz. Díszítsük zuzmóval, kövirózsával. Ha elkészült a dísz, fújjuk be hobbiboltban kapható, tűz elleni védőszerrel, nehogy meggyulladjon, ha leég a gyertya.

 

Amire szükségünk lesz:

falevelek, vagy moha, növények, szárított gyümölcsök,  tűzőhab, ragasztópisztoly (vagy tubusos ragasztó), díszszalag, vékony aranyzsinór, gyertyatartó, virágkötöződrót, virágkaró, olló, metszőolló, ár, háztartási szivacs

 

A falevél alapú gyertyatartó készítése:

1. Oszlassuk el a tűzőhabon a ragasztót, tegyünk rá egy levelet, jól nyomjuk oda. Ezután egymást fedve ragasszuk rá a többi levelet is úgy, hogy a száraikat fedjük el.

2. Díszszalagból nyolcasokat formálva készítsünk nagy masnit. A közepét kössük át, majd tegyük egy hosszú szalagra. A hosszú szalaggal kössük át a tűzőhabot, mintha ajándékcsomagot készítenénk.

3. Egymáshoz képest kissé eltolva nyomjunk egy-egy gyertyatartót a feldíszített csomag négy sarkába.

4. Árral üssünk lyukat néhány gesztenyébe, szúrjunk beléjük virágkarót (de erős fából készült hegyes fogvájó is megteszi) ezzel rögzítsük a tűzőhabhoz.  Végül ragasszunk a csomagra makkot, szárított gyümölcskarikákat, fahéjat, aranyzsinórt - ízlésünk szerint.

 

A mohaalapú gyertyatartó készítése:

1. Erős virágkötöző drótból hajlítsunk tűket. Tűzzünk két egymás mellett fekvő tűzőhabdarabba mindkét oldalról egy-egy tűt, hogy szorosan összetapadjanak.

2. Kisebb dróttűkkel tűzzünk a habra nagy mohadarabokat. Készítsünk masnit, kössük a tűzőhabra. Tegyünk rá négy gyertyatartót, aranyzsinórt, zuzmót és kövirózsát.

 

Kellemes időtöltést kívánok! :)

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.