Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Girlandok - több variációban

2008.11.25

Girlandok

 

Girland papírból: Nem csak a lakást a fenyőfánkat is díszíthetjük színes papírdól kivágott girlandal. Itt is használjuka  hagyományos karácsonyi motívumokat. A papírt vágjuk 10-15cm széles csíkokra, majd legyező alakba hajtogassuk össze. Az egyik felére rajzoljuk fel a mintát, majd vágjuk ki, úgy, hogy az egyik oldalukon érintkezzenek. Többet összeragasztva hosszú girlandokat kapunk. 

Színes krepp, vagy merített papírból mutatós díszeket készíthetünk.

Kép

 

     Girland popcornból: Nincs más dolgunk, csak egy adag pattogatott kukoricát egy vastagabb fonalra zsákvarró tűvel (ezzel könnyebb dolgozni) felfűzni. Készíthetjük színes kukoricából is, de a kész füzért befesthetjük temperával, vagy lefújhatjuk arany, illetve ezüst festékkel is. Lelógatva, vagy kétoldalt felkötve is dekoratív és ötletes dísze lesz otthonunknak.

     Girland fenyőágakból: Fenyő, tuja, bukszus, boróka..., örökzöld ágakat kis csomókba kötünk, majd a csokrokat egymás alá fogva, hogy takarják egymást, sorra összekötjük. Ezt addíg folytatjuk még a kellő hosszúságú girlandot megkapjuk. Ezt utánna felfüggeszthetjük, a lépcső-, erkély-korlátja köré csavarhatjuk, feltehetjük az ajtó fölé, az ablak öré stb. Dekorálhatjuk karácsonyi díszekkel, gömbökkel, masnival, vagy a lakásban erre felfüggeszthetjük a rokonoktól, barátoktól kapott karácsonyi üdvözlőlapokat is.

Kép

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.