Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mécses készítés

2008.11.25

Mécses-készítés

Megmaradt, félig elégett, régi gyertyáinkat gyűjtsük össze, és hasznosítsuk újra! Nincs másra szükségünk, csak sok maradék gyertyára, kanócra, új edényre amibe a gyertyát öntjük, vagy speciális gyertyaformára, amiből kivehetjük a megszilárdult gyertyatestet.

 

Kép

 

Egy fazékban felolvasztjuk a gyertyát (ha van több színünk, akkor külön-külön), közben a forma aljába egy csöpp viasszal odaragasztjuk a kanóc alját, a tetejét pedig ideiglenesen egy ceruzához köthetjük, amit keresztbe fektetünk a forma tetején, hogy a kanóc ne dőljön el, miközben a viasz szilárdul. Ha kész, és a gyertya is felolvadt, akkor lassan az edénybe töltjük. Amikor több színnel dolgozunk, az egyes rétegek között várjunk egy kicsit, amíg a viasz kicsit megszilárdul, különben összekeveredik. Addig töltsük még az edény teljesen tele nem lesz.

Dekorálhatjuk különféle száraz növényi részekkel ( narancshéj, szegfűszeg, fahéj-rúd...), amitől illatozni is fog a művünk. Ezt úgy csináljuk, hogy először egy kis viaszt a forma oldalán körbecsurgatunk, és ebbe nyomjuk bele a növényeket, majd utánna töltjük fel a viasszal. 

Kép

 

 

Zselés-gyertyát is ugyan ilyen módon készíthetünk, de ekkor a zselé alapanyagot meg kell venni (hobby boltok). Ennek előnye, hogy az átlátszó zselébe nagyon sokféle dekorációt tehetünk.

Gyerekek csak szülői felügyelettel végezzék!!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.