Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Aszalt szilvával töltött pulykamell tekercs

2008.11.20

Hozzávalók:

  • 1 kg pulykamell filé
  •  20 dkg szeletelt gépsonka
  •  1 csomag lapka sajt
  •  15 dkg aszalt szilva
  •  só
  •  bors
  •  a panírozáshoz:
  • 3 db tojás
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • panír fűszersó

Elkészítése:

A pulykamellet vékony szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Közben az aszalt szilvát meleg vízbe beáztatjuk. A kivert húsra nagyságától függően 1-2 szelet gépsonkát helyezünk, majd ráfektetünk 1 szelet sajtot. A megázott szilvát kimagozzuk és 2-3 szemet a sajtra helyezünk. Az egészet óvatosan összetekerjük, fogpiszkálóval összetűzzük. A panírhoz előkészítjük a lisztet, felverjük a 3 tojást, hozzáadjuk a fűszersót. A tekercset óvatosan bepanírozzuk, úgy, hogy a végein ne tudjon kifolyni a sajt. Bő olajban arany barnára sütjük kis lángon. Ferdén szeletelve tálaljuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.