Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Készítsünk szaloncukrot :)

2008.11.21

Most te is könnyedén elkészítheted a szaloncukrot otthonodban! A saját szaloncukor még különlegesebbé teszi az ünnepet!

 

Szaloncukor készítése

Tegyünk fel főni fél kilogramm cukrot két deciliter vízzel, addig főzzük és kevergessük, míg hólyagos és átlátszó nem lesz. Ekkor ujjpróbát következik: a mutató- és hüvelykujjunkat hideg vízben lehűtjük, ezzel csípünk a keverőkanálban lévő masszából. Ha 2-3 cm hosszú, nyúlós szálak képződnek a megnyitott ujjak között, akkor kész.

Annyi felé osszuk a pépet, ahány féle szaloncukrot szeretnénk.  Keverjük hozzá az ízesítőket. A citromoshoz belecsavarunk egy citrom levét, de annyival kevesebb vizet vegyünk! A diósba vagy mogyorósba tíz deka finomra darált diót vagy mogyorót keverünk. Finom aromát ad a pár csepp citromlével lazított baracklekvár vagy málnadzsem, a vaníliás cukor, és a készen kapható narancs- vagy császárkörte-aroma is.

 

Kép

Egy kicsit langyosítsuk meg, hogy jól kenhető legyen, és hideg tálcán simítsuk el 1,5-2 cm vastagságban. Mikor a cukor megdermedt  és már vágható, akkor vizes késsel vágjuk kis téglalapformákra.  Az elkészült szaloncukrot csokoládébevonóval is bevonhatjuk.

Jó tanács! A szaloncukor még finomabb lesz, ha víz helyett tejet használsz, és a végén belekeversz 6 dkg margarint. :)

A csomagoláshoz vágjunk méretre selyempapírt és színes csomagolókat, rojtozzuk be a szélét és – ha már jól kihűltek – csomagoljuk be a cukorkákat.

Sok sikert!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.