Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Narancsos bor karácsonyra (előtte pár héttel kell készíteni!)

2008.11.20

Hozzávalók:
 

  • 4 darab lédús narancs
  • 25 darab kockacukor
  • Egy narancs héja
  • 1 liter vörösbor
  • 1 pohárka tiszta alkohol

Elkészítés: A narancsokat meghámozzuk, majd apró darabokra felvágjuk őket. A narancsdarabokat és a bort egy nagy (1,5 literes), lehetőleg öblös üvegbe töltjük. Jól lezárjuk és körülbelül 10 napig hagyjuk összeérni. Minden nap meg kell keverni, és a kilencedik napon hozzá kell adni a narancshéjat is. A tizedik napon szűrjük át a folyadékot. A leszűrt lében oldjuk fel a kockacukrot, majd öntsük hozzá az alkoholt is. Töltsük szép üvegekbe a narancsborunkat, még egy hétig hagyjuk pihenni, érni, aztán már lehet is kínálgatni.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.