Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tejfölös pogácsa

2008.12.12

Hozzávalók:

50 dkg finomliszt
3 dkg friss élesztő
25 dkg vaj
2 tojássárgája
2 dl tejföl
1 dl tej
4 csipet só


Elkészítés:

Egy kevés tejben felfuttatom az élesztőt, majd összedolgozom a többi alapanyaggal, és a tésztám meleg helyre teszem kelni, majd nyújtom, hajtogatom, s hagyom 20 percet pihenni. Újra hajtom, pihentetem, hajtom és pihentetem. Ezután majdnem kétujjnyi vastagra nyújtom, és apró szaggatóval kiszaggatom.

A sütőpapíros tepsire ültetett pogácsákat még 10 percig hagyom, majd 190 fokon addig sütöm, míg a feneke és a teteje is halványan meg nem pirul (mivel nincs megkenve semmivel, csalóka a színe, ezért nem kell megvárni, amíg nagyon színes lesz, mérvadó, ha már az alja is színesedik).