Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Variációk puncsra

2008.11.28

Vérnarancs puncs (kb. 15 csésze)

Hozzávalók:

• 5 db vérnarancs leve
• 1 db citrom leve
• 20 dkg cukor
• ¾ forró fekete tea
• ½ l fehér rum


Elkészítése:

A narancslevet és a citromlevet összekeverjük a cukorral, majd a forró teához hozzátöltjük. Egy pillanatra felforraljuk (de ne főzzük) és azonnal beletöltjük a rumot.
Az italt forrón hőálló csészékbe szervírozzuk.


Gyümölcspuncs (kb. 15 csésze)

Hozzávalók:

• ¼ l brandy
• 30 dkg felkockázott vegyes friss gyümölcs (őszibarack, körte, alma, narancs, stb.)
• 1 üveg fehérbor
• 5 cl konyak
• ¼ l pezsgő



Elkészítése:

Egy edényben a brandyt a gyümölcsökkel összekeverjük és felforrósítjuk, de nem forraljuk fel. A tűzről levesszük, és azonnal hozzátöltjük a fehérbort. Miután kb. 60 fokosra hűlt, beletöltjük a konyakot és a pezsgőt. Azonnal kínálhatjuk vendégeinknek.

Decemberi teapuncs
(kb. 15 csésze)

Hozzávalók:

• 30 dkg méz
• 1 l forró fekete tea
• 2 db citrom leve
• 2 db narancs leve
• 30 cl narancslikőr
• 1 tk fahéj
• 25 dkg felvert tejszín


Elkészítése:

A mézet a teába keverjük, majd a citrom és a narancs levét, valamint a narancslikőrt és a fahéjat is belekeverjük. A puncsot hirtelen felforrósítjuk, de nem forraljuk fel. Az elkészült italt hőálló csészékbe szervírozzuk, és tejszínhab-sapkával díszítjük.

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.